Kuulonsuojaus

Kuulo on yksi tärkeimmistä aisteistamme ja kuulonsuojaus ennaltaehkäisee kuulovammojen syntymistä. Altistuminen kovalle melulle voi vaurioittaa kuuloa pysyvästi. On siis hyvä tiedostaa tilanteet, joissa melu on korville liian kovaa ja milloin kuuloa tulee suojata.

Miten?

Kuulosuojaimet suojaavat kuuloasi. Kuulosuojaimia on tarjolla moniin eri tilanteisiin käyttäjän tarpeiden mukaan. Yksilölliset kuulosuojaimet valmistetaan käyttäjän korvan mallin mukaan ja ne sopivat pitkäaikaiseen käyttöön.

Kuulosuojaimia valittaessa otetaan huomioon käytön tarkoitus sekä mahdollisten lisäominaisuuksien tarve. Kuulosuojaimiin on mahdollista saada bluetooth-yhteys, jolloin kommunikointi helpottuu.

Milloin?

Kuuloa on tarpeellista suojata silloin, kun vietetään pitkiä aikoja kovassa melussa (yli 85 dB). Yleisimpiä tilanteita jolloin kuuloa tulee suojata on; meluinen työympäristö, äänekäs harrastus, kuten esimerkiksi moottoriurheilu tai metsästys, sekä konsertit. Näissä tilanteissa melu on yli 85 dB, jolloin kuulo on altis vaurioitumiselle.

Aloita kuulonsuojaus jo tänään